Hallituksen kuulumiset

 

Hallituksen kuulumiset 29.8.2018

Hallituksen syyskausi istuttiin käyntiin viime viikon torstaina 23.8. järjestyksessään yhdeksännessä tämän toimikauden kokouksessa. Hallitus kokoontuu normaalisti n. kerran kuukaudessa, joten tälle kaudelle on jäljellä enää pari hallituksen kokousta. Seuran vuosikokous järjestetään 31.10., jonka jälkeen vastuu siirtyy taas uudelle porukalle. Taas kerran on siis halukkailla mahdollisuus tulla mukaan mielenkiintoisiin tehtäviin seuratoiminnan parhaalla näköalapaikalla. Omasta mielestäni nyt olisi kaikille kiinnostuneille erityisen hyvä tilaisuus hypätä mukaan toimintaan. Olemme saaneet isossa kuvassa hommat organisoitua vakaalle mallille ja toimintaan voi osallistua juuri sellaisella panoksella kuin itsestä tuntuu hyvälle. Toki hallitustyössä toivotaan kiinnostusta ja aktiivisuutta, mutta turhaa stressiä hommasta ei pidä tulla. Jos hallitustyö kiinnostaa ja kaipaat lisätietoa, niin ole yhteydessä toimiston väkeen tai suoraan meihin hallituksen jäseniin. Kerromme mielellämme lisää toiminnasta!

Mitä viime viikon kokoukseen tulee, niin siitä jäi ainakin allekirjoittaneelle varsin positiiviset fiilikset. Listalla oli suhteellisen paljon asiaa kesätauon jäljiltä, mutta ilmassa oli hyvää positiivista virettä. Edellisistä kokouksista tehtävälistalle nostettuja asioita oli saatu hoidettua eteenpäin ja pois pöydältä. Taloustilanne vaikuttaa edelleen vakaalta, eikä loppukaudesta ole yllätyksiä näköpiirissä. Kenttähanke on vihdoin edennyt konkreettisia steppejä ja tulemme saamaan kentän valmiiksi talvivuorojen alkuun. Myös juhlagaalan valmistelut ovat hyvällä mallilla ja kutsut saadaan liikkeelle pikapuoliin.

Erityisen hyvältä tällä hetkellä vaikuttaa henkilöstöpuolen tilanne. Suojalan Ville pääsee tulevalla kaudella tekemään täysipainoisesti valmennuspäällikön tehtäviä, kun Villen -05 joukkuetta ja samalla myös poikien -07 ikäluokkaa tulee valmentamaan seuran uusi ikäkausivastaava Eero Laurila. Valmennuspäällikön raportin mukaan valmentajatilanne on myös muilta osin oikein hyvä. Jo tässä vaiheessa vuotta on vahvistettu valmentajat seuraavalle kaudelle lähes kaikkiin ryhmiin. Sen päälle on loistava lähteä rakentamaan joukkueiden tulevaa kautta. Myös muuta uutta mielenkiintoista on suunnitteilla mm. valmentajien koulutustarjontaan ja harrastepuolelle, joten hommat kehittyvät ehdottomasti oikeaan suuntaan.

Toimikauden vaihteeseen osuu yksi vuoden ruuhkahuipuista, kun tulevaa kautta valmistellaan. Toimistolla riittää vilskettä mm. vanhempainiltojen, jojo-illan, rahuri-illan ja vuosikokouksen muodossa. Ennen sitä nautitaan kuitenkin vielä mukavista loppukesän keleistä ulkokentillä treenien ja pelien muodossa. Tsemppiä kaikille pelaajille, toimihenkilöille ja kuljetusvastaaville tämän kauden loppurutistukseen.

Muistakaa vastata jäsenkyselyyn ja antaa palautetta sekä ilmoittautua juhlagaalaan!

Ville Arima

Hallituksen puheenjohtaja


Hallituksen kuulumiset 10.7.2018

Hallitus piti viimeisen kokouksensa ennen kesälomia viime viikon torstaina 28.6. Heinäkuu on perinteisesti lomakuukausi myös hallituksen kokouksista ja seuraavan kerran kokoonnutaan pöydän ääreen elokuun 23.päivä. Vaikka virallisista tapaamisista vietetäänkin taukoa, riittää myös heinäkuulle tehtävää niin kenttähankkeen, MPS Golfin kuin Hesa Cupin parissa.

Kulunut kevät oli pelillisesti seuran junioreille menestyksekäs. Useampi joukkue nousi kevään peleissä sarjaporrasta ylemmäksi ja muidenkin osalta pelit ovat menneet hyvin. Hallituksen saamien palautteiden mukaan joukkueissa hommat ovat muutenkin rullanneet oikein hyvin ja tästä on hyvä jatkaa kohti syksyn pelejä. Tässä vaiheessa onkin jo syytä katsoa pitkälle syksyyn ja seuraavaan kauteen, jotta toimikauden vaihdos saadaan hoidettua mutkattomasti ja kaikille joukkueille löytyy valmentajat sekä muut taustahenkilöt myös seuraavalle vuodelle.

Perinteiset alkukesän leirit pidettiin kesäkuun alussa ja osallistujamäärät leireillä olivat tänäkin vuonna oikein mukavat. Leiritoimintaa pyritään kehittämään vuosi vuodelta, joten antakaa avoimesti palautetta leirien onnistumisesta / kehittämisestä elokuun jäsenkyselyssä, jotta ensi vuonna leirit onnistuvat entistäkin paremmin. Grassroots-toiminnan puolelle seura on muutenkin kehittämässä lisää toimintoja, joten ideoita vaan avoimesti kehiin!

Talousseuranta on hallituksen asialistalla vakiintuneesti jokaisessa kokouksessa. Taloustilanteen etenemistä toimikauden aikana seurataan tarkasti. Seuran talous vaikuttaa olevan tänäkin vuonna vakaalla pohjalla. Maksettujen jäsenmaksujen kappalemäärässä tullaan jäämään hieman edellisistä vuosista, mutta viime syksynä tehdyn korotuksen vuoksi euromääräistä laskua jäsenmaksuissa ei kuitenkaan tule. Laskua jäsenmäärässä on lähinnä aiheuttanut aikuisissa edustusjoukkueiden ja yhden harrastejoukkueen lopettaminen sekä junioreissa T07 siirtyminen toisen seuran riveihin. Aloittaviin ikäluokkiin on kuitenkin tullut tänäkin vuonna mukavasti uutta verta, joten mitään jatkuvaa laskevaa trendiä jäsenmäärässä ei sinänsä ole näkyvissä. Kaupungin avustusten osalta käsittely ei ole vielä kokonaan päätöksessä, joten sen osalta emme ole vielä saaneet lopullista tietoa.

Näistä budjettia hieman rasittavista tekijöistä huolimatta hallitus arvioi tässä vaiheessa, että tulemme tekemään tältäkin toimikaudelta maltillisesti voitollisen tuloksen. Mitään syytä huoleen ei talouden osalta siis ole. Budjetoitua paremmin talouden puolella on keväällä mennyt mm. Kierrepallon sponsorituotot, leirituotot, KimalaisCup sekä eri tapahtumille saadut korkeammat avustukset. Talouden lisäksi hallituksessa keskusteltiin pitkään kenttähankkeen tilanteesta ja strategiaesityksen päivityksestä. Kuten tiedotteista onkin voinut lukea, etenevät rakennustyöt Mosassa nyt hyvää vauhtia. Kenttähankkeesta tiedotetaan erikseen hommien edetessä. Päivitetty strategia löytyy nyt myös nettisivuilta ja asiaa on käsitelty myös vasta painosta tulleen Kierrepallon jutussa.

Kesälomien jälkeen alkaa hallituksessakin taas tiukka rypistys, jotta saadaan kaikki tälle toimikaudelle kuuluvat asiat valmiiksi. Syksyllä järjestetään mm. perinteisesti rahastonhoitajien ja jojojen tapaamiset sekä vuosikokous, joita varten tulee olla ajoissa liikkeellä. Lisäksi kalenterissa on päättäjäiset ja Mosan Wembleyn avajaisiakin olisi tarkoitus juhlistaa. Ohjelmaa ja tekemistä siis riittää!

Tällä viikolla kannustetaan keltaisia Hesa Cupissa ja sitten vietellään hetki ansaittua kesälomaa. Jos lomalle kaipaa tekemistä, niin kannattaa käydä pyörähtämässä Atleticon hyväntekeväisyysturnauksessa 21.7. Tapulissa!

Aurinkoista kesän jatkoa!

Ville Arima

Puheenjohtaja


Hallituksen kuulumiset 27.5.2018

Jäätävän kylmä talvi vaihtui rysäyksellä helteiseksi kevääksi ja yllättäen saa huomata, että taas on jo puolikas yhdestä hallituksen toimikaudesta kulunut. Alkuvuosi on kulunut tiiviisti kenttähankkeen parissa, mutta paljon muutakin on matkan varrella tapahtunut. Toimikauden alun nostoina hallituksen näkökulmasta pidän itse maaliskuun toimihenkilöfoorumia, jossa käytiin mielenkiintoisia keskusteluja seuran nykytilasta ja tulevaisuudesta sekä Storen nettikaupan avausta. Koen itse, että vuorovaikutusta hallituksen, päätoimisten ja seuran toimihenkilöiden kanssa olisi arvokasta saada lisää ja toimihenkilöfoorumin kaltaiset tapahtumat ovat omiaan lisäämään tätä. Storen nettikauppa taas on yksi kehitystoimenpiteistämme, jolla olemme pyrkineet vastaamaan jäsenistön palautteisiin. Ymmärtääkseni Store on jokseenkin uniikki konsepti meidän kaltaisen seuran itsenäisesti pyörittämänä ja yritämme tehdä siitä joka vuosi entistä paremman. Käykäähän tutustumassa nettikauppaan ja laittakaa palautetta, niin voimme kehittää palvelua jatkossakin!

Talouden osalta ensimmäisen puolivuotiskauden jälkeen voidaan todeta, että tilanne vaikuttaa olevan hyvin hallinnassa. Tarkoituksenani olisi kirjoitella siitä hieman lisää seuraavan kokouksen jälkeen kesäkuun lopussa. Tällä hetkellä keskitytään viemään kentän rakennustöitä eteenpäin, kannustetaan joukkueita kentillä ja mm. järjestellään 70v juhlia, jotka järjestetään lauantaina 27.10. Perinteinen MPS Golf pelataan taas lauantaina 7.7. Vellu tiedottaa siitä lisää lähiaikoina. Kaikki innokkaat golfarit mukaan sinne pelaamaan! Pyrimme jatkossa kirjoittelemaan lyhyitä katsauksia hallituksen kuulumisista tasaisin väliajoin. Kuullaan mielellämme toiveita aiheista, mistä haluaisitte meidän avaavan enemmän ajatuksiamme.

Mukavaa kesän alkua!

Ville Arima

Puheenjohtaja