Malmin naiset vahvoja harrastefutsalin SM-kisoissa

9.4.2018

Voittajajoukkue!
Voittajajoukkue!
Pronssijoukkue!
Pronssijoukkue!

Perinteinen futsalkauden päätös Simo Syrjävaara futsalcup, harrastefutsalin SM-turnaus oli jälleen kerran menestys MPS:n naisille. Mukana olivat jälleen kokemuksen kyllästämä MPS/Pulmuset ja nuorta intoa pursuava MPS/Akatemia. Tuliaisina Esport Centeristä oli kulta- ja pronssimitalit naisten fairplay-sarjasta.

 

Tapiolan Esport Centerissä 7.-8.huhtikuuta pelattu Simo Syrjävaara futsalcup on perinteisesti MPS:n Pulmusille ja Naisten Akatemialle futsalkauden päätös. Menestystäkin on tullut, ja turnaukseen lähdettäessä MPS/Akatemialla oli puolustettavanaan edelliseltä keväältä sarjan pronssimitalit. Vuosi 2016 oli suurin menestys, sillä silloin naisten fairplay sarjan kultamitalit nappasi MPS/Pulmuset ja naisten harrastesarjan ykkössijan puolestaan korjasi talteen MPS/Akatemia. Lisäksi MPS/Akatemian kakkosryhmä selvisi tuolloin fairplaysarjan puolivälierään asti.

 

Tänä vuonna molemmat joukkueet lähtivät turnaukseen leveällä pelaajarosterilla korjaten molemmat alkulohkosta lohkovoiton. Pulmusten kohdalla pelaajakierrätys lohkopeleissä merkitsi vaihtelevia tuloksia, mutta neljä voittoa ja kaksi tappiota maalierolla 17-10 riitti kuitenkin lohkovoittoon. Akatemialla pelaajien vaihtuminen ei tuloksissa näkynyt ja jälki oli vakuuttavaa; viisi voittoa ja yksi 0-0 tasuri. Ainoana joukkueena koko turnauksessa MPS/Akatemia piti maalinsa koskemattomana koko alkulohkon ajan.

 

Puolivälierässä MPS/Akatemian maalin koskemattomuus jatkui, kun Nou Ladies kaatui 1-0. MPS/Pulmuset oli vielä tässä vaiheessa tiukoilla ja peliajan päättyessä FC Fox oli heidän kanssaan 1-1 tasatilanteessa. Pulmuset varmisti etenemisen välierään voittolaukauskisan kautta. Turnauksen edetessä kokemuksen merkitys alkoi näkyä ja välierässä Pulmuset kaatoivat EPS/naiset selkeästi 3-1. MPS/Akatemialle välierä osoittautui hankalimmaksi hetkeksi ja siitä tuli ainoa peli, jossa joukkueen puolustus saatiin avattua ja vielä maalivahtikin ohitettua. Hot Shots meni 2-0 voiton turvin loppuotteluun Pulmusia vastaan.

 

Mitalien värit ratkaisseissa otteluissa MPS:n naiset eivät sitten antaneet vastustajilleen mitään mahdollisuuksia. MPS/Pulmuset jyräsi loppuottelussa Hot Shotsin 3-0 ja palasi näin vuoden tauon jälkeen sarjavoittajaksi. Välierän tappiosta sisuuntunut MPS/Akatemia tukki uudelleen oman maalinsa edustan ottaen 1-0 voitolla toisen kerran peräkkäin sarjan pronssimitalit itselleen. Samalla sysättiin edellisen vuoden sarjavoittaja EPS kokonaan mitaleiden ulkopuolelle. Sarjan palkintojen jako oli sitten komeaa katseltava, kun suomalaisen futsalin pioneeri Simo Syrjävaara ripusti mitalit kahden MPS-joukkueen pelaajien kaulaan.