MPS Jäsentiedote 21.4.2020

21.4.2020

Koronavirustilanteen aiheuttaman joukkuetoiminnan tauon päättymisen osalta ei ole saatu viranomaisilta uutta tietoa. Koulujen jatkumisen osalta viimeisin tieto on se, että opetus jatkuu etäopetuksena 13.5. asti. Odotamme siis edelleen tarkempia tietoja harrastustoiminnan jatkumisen osalta ja siitä, milloin saisimme toimintamme normaalisti käyntiin. Käynnistämme normaalin toimintamme luonnollisesti heti, kun hallitus antaa siihen puoltavan linjauksen, ja kun sen katsotaan olevan turvallista.

Olemme MPS:ssä kiitollisia ja äärimmäisen otettuja siitä, miten jäsenistömme on ottanut vastaan virusepidemian aiheuttamat haasteet seuran toiminnassa. Olemme saaneet lukuisia positiivisia ja kannustavia viestejä, joista olemme saaneet paljon lisää voimia poikkeustilanteen synnyttämien haasteiden ratkaisemiseen. Lisäksi olemme iloksemme saaneet myös uusia kannatusjäseniä, jotka omalla panoksellaan auttavat seuran toimintaedellytysten ylläpitämistä näiden taloudellisesti raskaiden aikojen läpi. Jokainen niin sanottu lisäeuro mahdollistaa osaltaan nyt matalampien toimintamaksujen keräämisen.

MPS Hallitus kokoontui edellisellä viikolla keskustelemaan mm. joukkuetoiminnan jatkon vaikutuksista seuran toimintaan. Seuraavassa ajankohtaista tietoa MPS:n toiminnasta.

---

Toimintamaksut:

Jotta MPS:n toimintaedellytykset säilyvät, keräämme toiminnan ylläpitomaksua välttämättömiin kustannuksiin joukkueilta toukokuun osalta 10€/ pelaaja. Lasku laskutetaan joukkueilta pelaajamäärän mukaisesti. 10 euron maksua peritään toistaiseksi tulevien kuukausien osalta, sikäli kun joukkuetoiminnan tauko jatkuu. Toiminnan ylläpitomaksulla turvataan seuran välttämättömiä toimintoja/kustannuksia keskeytyksen ajalta ja varmistetaan toiminnan sujuva jatkuminen keskeytyksen jälkeen.

Palloliiton seura-avustus:

MPS on saanut huhtikuussa Palloliitolta "koronatukea" päätoimisten valmentajien palkkaukseen. Palkkatuen avulla seura välttää päätoimisten lomautukset vielä ainakin toukokuun osalta.  Päätoimiset valmentajat tulevat jatkossa koulutuksien, toiminnan kehittämisen ja etävalmennuksen lisäksi seuraamaan omatoimista harjoittelua seuran kentillä.

Omatoimisen harjoittelun seuranta Mosan Wembleyllä ja Tapanilan tekonurmella:

MPS:n päätoimiset valmentajat tulevat viikosta 17 lähtien seuraamaan omatoimista harjoittelua Mosan Wembleyllä ja Mosan tekonurmella maanantaista torstaihin kello 16-19 välisenä aikana.

Seurannan tarkoituksena on myös valvoa Korona-tilanteeseen annettujen viranomaisten ohjeiden toteutumista ja noudattamista.

Näistä ohjeista seurataan pelaajien välisiä etäisyyksiä toisiin pelaajiin. Kentille mahtuu melko suuriakin määriä kerrallaan harjoittelemaan yksin tai pareittain ja seurannalla haluamme myös taata harjoittelulle rauhan ja säilyttää sovun paikalla olevien henkilöiden välillä.

Halutessaan pelaajat voivat tiedustella päätoimisilta valmentajilta ohjeita ja vinkkejä omatoimiseen harjoitteluun säilyttäen riittävän etäisyyden valmentajiin. Korostamme kuitenkin, ettei MPS järjestä ohjattua valmennusta päätoimisten valmentajien osalta vaan noudatamme viranomaisten ja Palloliiton ohjeita vastuullisesti.

MPS mukana Palloliiton ja Kaiku Helsingin viestintävalmennuksessa:

MPS osallistuu Palloliiton ja Kaiku Helsingin järjestämään markkinointiviestinnän ja kumppaniyhteistyön valmennukseen kevään 2020 aikana. Neljän koulutuspäivän kokonaisuuden aikana käydään läpi urheiluseuran "asiakasymmärrystä ja yhteistyökumppanuuksia", ideoidaan kumppanuusviestintää ja kehitetään markkinointiviestinnän työkaluja. Kokemukset ensimmäisistä koulutuspäivistä ovat olleet erinomaisia ja koulutuksesta uskotaan olevan konkreettista hyötyä MPS:lle.

MPS kesäleirit:

Seura on valmistautunut järjestämään kesäleirit normaalisti kesäkuussa, mikäli viranomaisohjeistukset mahdollistavat futisleirien järjestämisen aiemmin suunniteltuna ajankohtana. Mikäli joukkue- ja harrastustoiminnan tauko jatkuu, on seuralla valmius järjestää leirejä myöhemmin kesällä, elokuun alussa.

MPS Kierrepallo:

Vuoden 2020 Kierrepallo-lehti tullaan julkaisemaan koronatilanteen vuoksi sähköisenä versiona seuran nettisivuilla. Otamme vielä huhtikuun loppuun asti vastaan materiaaleja lehteen, joten jos sinulta löytyy hyviä kuvia tai juttuja kuluneen viimeisen vuoden ajalta, niin olethan yhteydessä toiminnanjohtaja Vellu Rinteeseen.

MPS Store:

MPS Store palvelee myös joukkuetoiminnan tauon aikana, vaikka Storen ovet eivät varsinaisesti tällä hetkellä ole auki. Tuotteita voi ostaa suoraan nettikaupasta ja noudosta voi sopia erikseen Vellun kanssa.

---

Jatketaan tunnollista viranomaisten suositusten noudattamista ja luotetaan siihen, että kesällä pelataan taas futista. Pysytään terveinä ja nautitaan aurinkoisesta kevätsäästä!

MPS Hallitus