Koronavirustilanteen vaikutukset MPS:n toimintaan

18.3.2020

Koronavirustilanne on hätkähdyttänyt koko maailmaa, eikä myöskään jalkapalloyhteisö ole välttynyt viruksen vaikutuksilta. Niin MPS:n kuin lähes koko maailman jalkapallotoiminta on pysäytetty, eikä tarkkaa tietoa toiminnan jatkumisen osalta ole tässä vaiheessa kenelläkään. Selvää on, että toiminta tulee jatkumaan aikaisintaan 16.4., johon asti myös koulut on päätetty pitää suljettuina. Seuraamme aktiivisesti valtionjohdon ohjeita tilanteen etenemisen osalta ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan.

Olemme MPS:n hallituksen kanssa pohtineet tilanteeseen parhaita toimintamalleja, luonnollisestikin sellaisia, jotka vaikeuttaisivat mahdollisimman vähän kenenkään seuratoiminnassa mukana olevan tilannetta entisestään. Olemme puntaroineet erilaisia vaihtoja sekä perheiden, työntekijöidemme, että koko seuran jatkuvuuden näkökulmasta. Hankalaksi päätösten tekemisen tekee se, että emme tiedä kuinka kauan mahdollinen virustilanne jatkuu. Toivomme, että näette myös syyt tekemiemme päätösten takana.

MPS:n hallitus on kokouksessaan 17.3.2020 päättänyt seuraavista koronavirustilanteeseen liittyvistä toimenpiteistä:

• Joukkueiden normaali toiminta keskeytetään 30.4.2020 asti. Mikäli viranomaisten ohjeiden mukaan toimintaa on turvallista jatkaa aiemmin, pyritään toiminta käynnistämään välittömästi.
  • Joukkueiden toiminta jatkuu sellaisilla malleilla, jotka tässä tilanteessa ovat viranomaisten antamien ohjeiden mukaan mahdollisia. Seuran valmennuspäällikkö on lähettänyt joukkueiden pelaajille harjoitusmalleja omatoimiseen harjoitteluun normaalin toiminnan ollessa tauolla. Seuran valmentajat ja valmennuspäällikkö antavat tarkempia ohjeita pyydettäessä ja keskustelevat mielellään harjoittelusta henkilökohtaisesti pelaajien kanssa. Kannustamme kaikkia ideoimaan uusia tapoja harjoitella tässä uudessa tilanteessa!
  • Palloliitolta saamamme ensisijaisen suosituksen mukaan toimintamaksuja pyrittäisiin keräämään täysimääräisesti myös toimintatauon ajalta, jotta seuratoiminta pysyisi elinvoimaisena. Ymmärrämme kuitenkin sen tosiasian, että koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen tilanne vaikuttaa myös kotitalouksiin. Tästä johtuen tarkastelimme taloustilannettamme viimeiseen asti ja päätimme maksujen osalta seuraavaa:
  • Maaliskuun toimintamaksut kerätään normaalisti (Ylivoimaisen esteen vuoksi). Päätöksen tarkoituksena on taata seuran elinvoima vaikeassa tilanteessa.
  • Huhtikuun toimintamaksuja alennetaan 50 %. Alennettu toimintamaksu kattaa etävalmennuksen ja valmentajan palautteen ja lisäksi sillä maksetaan seurakenttien välttämättömiä kustannuksia.
  • Tehtävistä toimenpiteistä huolimatta, joudumme silti keskustelemaan mahdollisista lomauttamisista, mutta jokaisen työntekijän kohdalla pyritään pitämään huolta siitä, että näiden vaikutukset ovat mahdollisimman vähäisiä.
  • Huhtikuun jälkeisten toimintamaksujen osalta voimme tehdä päätöksiä siinä vaiheessa, kun olemme saaneet viranomaisilta tarkempaa tietoa. Seuran toiminnan jatkumisen kannalta jonkinlaisen toimintamaksun laskuttaminen tulee olemaan tulevina kuukausinakin välttämätöntä, mutta seura pyrkii sopeuttamaan toimintansa kustannuksia niin paljon kuin mahdollista. Työskentelemme parhaillamme jo tässä vaiheessa hahmotellen erilaisia vaihtoehtoja myös tulevaisuuteen jos tilanne pitkittyy.

Tässä täysin uudessa, ennalta arvaamattomassa ja historiallisessa mittakaavassakin aivan poikkeuksellisessa tilanteessa, nyt jos koskaan mitataan MPS:n seurayhteisön voimaa ja yhteisöllisyyttä. Toivomme ymmärrystä ja tukea kaikkien seuratoiminnassa mukana olevien tahojen puolelta. Me hallituksessa teemme kaikkemme, jotta MPS:n toimintaedellytykset säilyvät myös tulevaisuudessa. Toivottavasti voimme samalla kaikki keskittyä perheidemme hyvinvointiin kotona ja selviämme virustilanteen mukanaan tuomista muista haasteista.

MPS Hallitus