Wembleytä kehitetään askel askeleelta

14.8.2019

Kenttä on saatu aktiiviseen käyttöön ja treenivuorot käynnistyivät kesäkuun alussa. Syksyn aikana kentällä pelataan lisäksi lähes 50 sarjaottelua. Oheisalueita kehitetään loppukesän ja syksyn aikana askelittain.

Kauan odotettu hetki, eli ensimmäiset harjoitukset Wembleyllä pidettiin 3.6. Siitä lähtien treenivuorot ovat pyörineet kentällä normaalisti ja ensimmäiset sarjapelitkin on ehditty pelata. Heinäkuun aikana kentälle asennettiin palloverkot isojen maalien sekä sisäänkäynnin puolen pienten maalien taakse. Tulevien katsomoiden eteen verkkoja ei haluttu näköesteiksi asentaa, vaan kenttäalueen reunalla kulkevan aidan päälle korotetaan verkkoja myöhemmin, jos käyttökokemusten perusteella palloja joudutaan muuten hakemaan liikaa aitojen takaa.

Moni on saattanut ihmetellä, miksi yhdestä kentän valotolpista puuttuu vielä valaisimet. Joku on tainnut jo kysyä, loppuivatko rahat kesken, kun kaikkia lamppuja ei tolppiin ole saatu. Näin ei ole kuitenkaan päässyt käymään. Yhden tolpan osalta aiheutui viivästystä, kun maaurakoitsijan kaivinkone harmittavasti rikkoi vahingossa valotolpan perustuksen, eikä tolppaa voitu pystyttää ennen perustusten korjaamista ja uutta betonivalua. Perustukset on laitettu alkukesästä kuntoon ja valot asennetaan viimeiseenkin tolppaan tämän viikon aikana.

Seuraavana askeleena kentällä alkaa lämmitysjärjestelmän kytkentä, jotta järjestelmä saadaan käyttöön ja testattua hyvissä ajoin ennen talven pakkasia. Lisäksi kenttätoimittajan kanssa on sovittu juoksuratojen asentamisesta ja päätyjen lämmittelyalueillekin on löydetty soveltuva tekonurmi. Samalla kun maakoneet tulevat kentälle tekemään pohjatöitä juoksuradoille, on tarkoitus hoitaa myös muiden reuna-alueiden tasoitukset tyylikkäämpään kuntoon. Kesän alussa kentällä tehtiin välttämättömimmät tasoitukset, jotta mm. kulkuväylä portille saatiin auki, mutta nyt hommat on tarkoitus viimeistellä kustannustehokkaasti samalla, kun isompi kone tulee kentälle tekemään muita hommia. Keille rakennusala ei ole niin tuttua (kuten esim. itselleni J), voi tulla yllätyksenä, että pelkkä ison maakoneen siirto tontille voi maksaa lähes tuhat euroa. Tästä syystä eri työvaiheita on pyritty ajoittamaan taloudellisesti järkevästi, vaikka välillä se varmasti ulospäin oudolta vaikuttaakin.

Edellä mainittujen työvaiheiden myötä Wembleyn kehityshankkeen ensimmäinen vaihe alkaa olla siis varsin pitkällä. Moni varmasti odottelee lisätietoja myös jo koppien ja katsomoiden tulevaisuudesta. Niiden osalta aktiivinen suunnittelu alkaa tänä syksynä, kun kaikkien moninaisten vaiheiden jälkeen olemme saaneet itse kenttäalueen täyteen toimintaan.

Kentän avajaisia juhlitaan 14.9. ja silloin Wembleyllä tapahtuu koko päivän - toivottavasti mahdollisimman moni pääsee paikalle juhlimaan MPS:n uudistettua kotikenttää kanssamme!

 

Ville Arima / Mosan Wembley