Maan muotoilu käyntiin Mosassa

21.6.2018

Rakennustöiden seuraava vaihe Mosassa on vanhan multakerroksen kuoriminen kentältä, pohjarakennekerrosten toteuttaminen ja kenttäalueen pintojen profilointi.

Kenttäalueen salaojat ja sähkökaapelien kaivannot on saatu kaivettua, putkitettua ja täytettyä. Nyt työt Mosassa jatkuvat multakerroksen kuorimisella kenttäalueelta. Vanhaa nurmikenttää historian saatossa tehtäessä kentälle on todennäköisesti tuotu multakerros, jonka päälle vanha nurmi on istutettu. Multakerros kuoritaan nyt pois ja siihen päälle toteutetaan tulevan tekonurmen pohjarakennekerrokset, jotka tarvitaan kentän kuivana ja sulana pitämiseksi.

Kuorittava maa siirretään pois kentältä ja sitä läjitetään kenttäalueen reunoilla oleville alueille. Maaperätutkimusten perusteella kuorittava kerros oli arvioitu olevan 20-30cm. Nyt tehtyjen kaivantojen perusteella maata joudutaan kuorimaan n. 24-45 cm riippuen kentän kohdasta. Tämä tarkoittaa sitä, että kun kuorittavaa maata on n. 11 000 m2, tulee siirrettävää multaa melkoinen määrä.

Jos tarvitset kotipihaasi tai mökille ylimääräistä multamaata, niin ole juhannuksen jälkeen yhteydessä Velluun. Järjestämme mahdollisuuden hakea multamaata kentältä tulevilla viikoilla. Meidän kannaltamme olisi paras, mitä enemmän maata viedään alueelta pois, sillä joudumme mahdollisesti kuljetuttamaan maata pois alueelta, mistä taas aiheutuu ylimääräisiä kustannuksia.

Muiden töiden osalta toivomme pääsevämme myös vauhtiin heinäkuun aikana. Sähkötyöt ovat vaatineet vielä lisää kuvia ja leimoja sekä suunnitelmia. Hommat kuitenkin etenevät sielläkin puolella koko ajan. Tällä hetkellä arvioimme, että kentän lämmitysjärjestelmää ja mattoa päästää asentamaan elokuun alkupuolella.

Mukavaa juhannusta!