Kenttähankkeen tiedote 12/2017

Teemu Arima
30.12.2017

Vuoden kuulumiset ja tulevan kevään suunnitelmat

Vuosi alkaa olla lopuillaan ja myös kenttähankkeen osalta on hiljalleen aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Kuluneen vuoden aikana hankkeessa on tapahtunut paljon, vaikka käytetty aika ja työ Mosan kentällä näkyy tällä hetkellä lähinnä karuna heinikkona ja lainehtivana juoksuratana. Haaveista huolimatta tänä talvena ei vielä uudella lämmitetyllä kentällä palloa potkita, mutta aiempien tiedotteiden mukaisesti hommat saadaan toivottavasti talven mittaan käyntiin. Töiden tarkkaan aloitukseen vaikuttaa olennaisesti myös sääolosuhteet, joten eksakteja päivämääriä kuokan maahan lyömiselle emme uskalla luvata. Nyt olemme kuitenkin hankkeen osalta siinä pisteessä, että aikatauluja konkreettisten urakointisopimusten allekirjoituksille sovitetaan jo eri tahojen kalentereihin, joten askeltiheys töiden aloituksen suhteen tiivistyy koko ajan.

Mosan kentän kehittämistä ja mm. suihkullisia koppeja on seuran sisällä pohdiskeltu jo vuosikymmenten ajan.  Kun nykyistä hanketta on nyt työstetty reilun vuoden verran, voidaan aidosti todeta, että hankkeen valmistelu ja suunnittelu on aikaa vievää puuhaa. Kentän rakentaminen on investointina varmasti Malmin Palloseuran 70 vuotisen historian suurin. Yhdistyspohjalta ja ilman merkittävää yksittäistä rahoittajaa, on investoinnin rahoitusta haalittu kasaan lukuisista eri lähteistä. Iso kiitos rahoituksen järjestymisestä kuuluukin jo tässä vaiheessa hankkeeseen sitoutuneille tahoille valtion avustuksista lähtien aina jokaiseen yksittäiseen osakemerkinnän tekijään asti. Tämän kokoluokan hanke tarvitsee onnistuakseen kaikkia palasia.

Mosan rakentamisen suhteen haastava maaperä on ollut tähän asti hankkeen kiperin pala purtavaksi. Suunnittelutöitä on tehty eri tahojen kanssa läpi lähes koko vuoden. Kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu on saatu iloksemme pitkien selvitysten jälkeen valmiiksi. Mikä tärkeintä, suunnitelmat saatiin pidettyä myös kustannusten osalta budjetoidussa haarukassa, joten voimme olla saavutettuun lopputulokseen suunnittelun osalta oikein tyytyväisiä.  

Mosan kenttäalueesta on tavoitteena saada tulevien vuosien aikana koko MPS-yhteisön koti. Koemme, ettei pelkkä toimiva kenttä, olkoonkin lämmitetty ja valaistu, riitä seuran tarpeisiin, vaan kokonaisuudesta on saatava kaikin puolin toimiva. Tämä vaatii vielä kentän valmistumisen jälkeenkin isoja ponnisteluja koko seurayhteisöltä. Toivommekin jäsenistöltä aktiivisuutta hankkeeseen osallistumisessa myös jatkossa. Kaikki osaaminen on tarpeen, kun hanketta viedään maaliin.

Hommat siis etenee, mutta työt ei lopu. Luotetaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Alkuvuodesta on aika painaa kaasu pohjaan, jotta saadaan keltapaidat keväällä uudelle kentälle ja Mosa taas vihreäksi.

Onnea ja menestystä uudelle vuodelle, joka on myös MPS:n 70-vuotisen taipaleen juhlavuosi!