Edistystä kenttäprojektissa

Teemu Arima
13.9.2017

Mosan Wembleyn tilannetiedote

Hienosti onnistuneen osakeannin jälkeen olemme jatkaneet selvityksiä erilaisista maanrakennusvaihtoehdoista.

Heinäkuussa päättyneen osakeannin jälkeen kenttäprojektin taustaselvitykset ovatkin edenneet kiivaasti. Tavoitteena on ollut löytää järkevän hintainen, pohjoishelsinkiläiseen haastavaan savimaahan parhaiten sopiva maanrakennusratkaisu.

Erilaisten vaihtoehtojen ja aikatauluhaasteiden vuoksi lopullisen suunnitelman saaminen on venynyt syyskuulle asti, minkä vuoksi myös tiedottamisen kanssa on pidetty hiljaiseloa. Suunnitelmat ovat kuitenkin nyt valmistumassa ja projektia päästään edistämään myös muilta osin.

Asiantuntijoiden lausunnot vahvistivat, että kentän rakentamissuunnitelma on luotettavasti toteutettavissa. Täten voimme edetä niin toimenpidelupien hakemisessa kuin lopullisten kustannusarvioiden läpikäymisessä.

Alkuperäisenä suunnitelmana oli saada uusi kenttä pelikuntoiseksi ennen alkavaa talvea. Tämä on kuitenkin aikataulujen vuoksi osoittautunut haasteellisiksi. Tällä hetkellä näemmekin paremmaksi ratkaisuksi venyttää rakentamista kevääseen 2018 sen sijaan, että lähtisimme kiireellä toteuttamaan kaikkia rakennusvaiheita tänä syksynä.

Hieman pidempi valmistautumisaika mahdollistaa myös hankkeen eri osien paremman kilpailuttamisen ja tarkemman suunnittelun. Paremmalla kilpailuttamisella ja huolellisemmalla suunnittelulla on mahdollista säästää mittava määrä arvokkaita euroja niin rakentamisvaiheessa kuin kentän tulevina käyttövuosina. Täytyykin muistaa, että emme ole rakentamassa kenttää talveksi 2017 vaan tuleviksi vuosikymmeniksi!

Tästäkin eteenpäin pyrimme tiedottamaan projektin etenemisestä mahdollisimman reaaliaikaisesti. Tavoitteenamme on aloittaa ainakin pohjatyöt vielä tämän syksyn aikana, jotta pääsisimme heti keväällä lumien sulettua rakentamaan kentän valmiiksi. Mikäli toteutamme pohjatyöt ennen talvea, saamme viitteitä myös siitä, miten kentän pohja reagoi talviolosuhteisiin ja osaamme paremmin valmistautua tältä osin tulevaan.

 

Mukavaa syksyn alkua toivottaen,

Mosan Wembley Oy ja projektitiimi