Takana loistava (mps)tulevaisuus

17.8.2016


Lauantaina Mosan sametilla kohtasivat Malmin Palloseuran 70- ja 80-luku.

Tiedä johtuiko huonosta säästä vai huonoista vitseistä, mutta tämänvuotisen Legenda-cupin pelaajamäärä jäi aiotusta. Viisitoista jäntevää oli valmiina laittamaan itsensä likoon. Joukkueet jaettiin syntymävuosikymmenen mukaan, ja pelattiin Legenda-ottelu, jossa vastakkain olivat 70- ja 80-luku. Tai kolmekymppiset vastaan nelikymppiset..

”Tässä tulee vanha stara läpi elämän
Mä muistan seitkytluvun joka iskelmän
Jo silloin opin temput joita täällä tarvitaan
Mä pääsin miesten tavoille jo aikanaan

Mä oon kolmekymppinen, oon kolmekymppinen
Takana on luja putki rilluvuosien
Olen kolmekymppinen, kolmekymppinen
En oo enää sinisilmäinen, oon kolmekymppinen”

Ottelu oli juuri niin tasokas, pyöreä ja kiihkeä, kuin voitiin etukäteen olettaa. Seniorit lähtivät alussa karkumatkalle, mutta juniorit tulivat lopussa kiinni ja ohi. Pelin ”muurisantti-hetki” koettiin, kun junnujen Joonas Kareinen toi pallon tempokuljetuksella ylös, laittoi parit puikot ja tuikkasi Janne Arimalle. Arima ei avopaikasta hätkähtänyt, vaan löysi vielä takatolpalle spurtanneen , kolmen maalin miehen, Ashur Mungen millintarkalla kierteisellä syötöllä. Verkko heilumaan; tästä ei 70-luku enää noussut. 5-6.

Pienehköstä osallistujamäärästä johtuen on ehkä arvioitava, kannattaako Legendojen kohtaamista järjestää joka vuosi, mutta paikalle saapuneita tuskin haittasi viettää hauskaa päivää hyvien kaverien kanssa. Onko se sitten kivempi nähdä vanhoja kavereita kerran vuodessa vai kymmenessä. Pelin jälkeen Yellow Army Malmi järjesti ikimuistoisen iltajuhlan, jossa syötiin sika poikineen. Keskikokoinen sika, iso tunnelma ja valtava kesäkurpitsa takasivat hauskan illan!