Kenttähankkeen rakentamisen aikataulut selvillä

Teemu Arima
24.8.2018

Talvivuorot Mosassa varmistuneet!

Kesä on vierähtänyt maatöiden merkeissä ja kohta päästään tekemään viimeisiä vaiheita. Pohjarakenteet on tehty ja betonimurskekerros on saanut kovettua aikansa. Maatöiden viimeinen vaihe eli kivituhkan levittäminen ja tasoittaminen tehdään loppuun 15.9. mennessä. Joustoalustan, lämmitysjärjestelmän ja nurmen asennus on tarkoitus aloittaa 20.9. Näiden töiden valmistuminen on luvattu kenttätoimittajan puolelta valmistuvan ennen lokakuun puolta väliä. Syys-lokakuun aikana pystytetään myös valomastot ja lopuksi asennetaan seuran värejä mukailevat kelta-mustat juoksuradat kentän ympärille. Juoksuradat rakennetaan siten, että vanhalle vaihtopenkkien puolelle valmistuu leveämpi juoksusuora ja muuten kenttää kiertää kaksiratainen pinnoite.

Valitettavasti emme saa kenttää käyttöön vielä syksyn peleihin, mutta kentän talvivuorot tulevat myyntiin normaalisti. Kentän valmistumisesta talvivuorojen alkuun mennessä on saatu kenttätoimittajalta varmistus ja viivästymisen sanktiot on sovittu etukäteen. Projektitiimi odottaa kentän valmistumista malttamattomina, mutta hyvillä fiiliksillä tietäen, että hommat etenevät ja maali ei ole enää kaukana. Itse uskomme vahvasti, että Mosan Wembleystä tulee yksi Stadin parhaista kentistä, missä on erinomainen alusta ja valaistus.

Samalla kun ensimmäistä vaihetta ollaan tekemässä loppuun, on myös aloitettu seuraavan vaiheen suunnittelu eli huoltorakennuksen ja katsomon erilaisten vaihtoehtojen kartoittaminen. Ensimmäinen talvi mennään siis vielä parakkikopeilla, mutta toivottavasti jo seuraavana talvena päästään myös uusiin koppeihin ja suihkuihin!