Sami Lehtiniemi liittyy seuraan päätoimisena valmentajana

Ville Suojala
13.9.2017

Sami Lehtiniemi siirtyy seuraan Valtin junioripäällikön tehtävistä.

Sami Lehtiniemi aloittaa päätoimisena valmentajana seurassa 1.11.2017. Tarkempana nimikkeenä ikäluokkavastaava ja vastuualueena 10-11 vuotiaat pojat. Sami tulee toimimaan kaudella 2017-2018 P10 ja P11 ikäluokkien kilparyhmien vastuuvalmentajana, koordinoi ja tutoroi myös muiden ryhmien toimintaa sekä toimii valmennuspäällikön tukena seuran opetussuunnitelman kehittämisessä varsinkin omissa ikäluokissaan. Vastaavanlaista tehtävää ei seurassa ennen ole ollut. Tämä on kuitenkin ensimmäinen askel seuran pelaajapolun ja toiminnan laadun parantamiseksi.

Toimistolla olemme innoissamme saadessamme Samin seuraan hommiin. Hän on aloittanut valmentamisen jo 14 vuotiaana HJK-Kannelmäessä. Sen jälkeen tie on vienyt mm. Gnistanin ja FC Jokerien kautta Valttiin. Viimeiset kuusi vuotta Sami onkin toiminut Valtissa junioripäällikkönä ja vastannut alle 12 vuotiaiden poikien valmennuksesta. Koulutukseltaan hänellä on UEFA-B lisenssi. Sami on 34 vuotias ja perheeseen kuuluu vaimo sekä kaksi lasta. Hän omaa vahvan kokemuksen ja haluaa valmentaa juuri 10-11 vuotiaita poikia. Lisäksi hänen valmennustyylinsä on jo valmiiksi seuran näköinen. Poikapuolen valmennus on tämän myötä hyvissä käsissä alle 11 vuotiaissa Samin ja Sipi Ulvaksen ollessa vastuussa 5-11 vuotiaiden poikien valmennuksesta.

Tulevina kausina samaa mallia on tarkoitus laajentaa myös vanhempiin ikäluokkiin koskien 12-13 vuotiaita ja 14-15 vuotiaita poikia. Tämä on osa seuran strategian mukaista valmennusorganisaation kehittämistä, missä vastuuta ikäluokkien toiminnasta hajautetaan useammalle henkilölle.